Voorinschrijvingen
Eind augustus beginnen wij met onze introductieperiode! Van 20 tot en met 30 augustus 2024 organiseren wij verschillende activiteiten, BBQ’s, roeiclinic en feesten om een zo goed mogelijk beeld van Nereus te krijgen. Tijdens deze twee weken zijn er ook inschrijfmomenten, hier bevestig je de inschrijving die je van tevoren online hebt verstuurd.
Op onze Instagram @lidwordennereus delen wij veel informatie over de inhoud van deze twee weken, dus volg ons als je niks wilt missen!
Dus de introductieperiode kort uitgelegd:
• Tweeweekse introductieperiode met evenementen vanuit Nereus georganiseerd om zo Nereus en zijn leden te leren kennen
• De introductie periode is van 20 tot en met 30 augustus 2024. Alle verdere informatie over de introductie periode volgt nog. Volg ons op Instagram @lidwordennereus.
• Bereid je voor op een fantastische zomer met Nereus. Naast de BBQ’s die we organiseren, kun je via de verschillende feesten kennis opdoen over Nereus. Door middel van de volgende link (komt nog online) kunt u zich verzekeren van een kaartje voor de evenementen.
• Er zullen vijf inschrijfmomenten zijn, die in verscheidene vormen worden gehouden. Wanneer u zich wilt inschrijven zult u op een van deze dagen langs moeten komen op de vereniging.
• Let op dat het belangrijk is dat u zich vooraf aan deze inschrijfmomenten heeft vooringeschreven.
• Aan het einde van deze periode zal een deel van deze groep officieel lid kunnen worden van ASR Nereus en beginnen aan de afroeiperiode.
Voor vragen over deze periode kunt u mailen naar introductie@nereus.nl
AGENDA INTRODUCTIE:
De planning de Nereus Introductieperiode 2024 ziet er als volgt uit:
Dinsdag 20 augustus | Inschrijfmoment tussen 13:00 – 17:00 uur + mogelijkheid tot roeien | BBQ + open borrel |
Woensdag 21 augustus | Hardlooprace @Bosbaan 10:00 uur | Inschrijfmoment tussen 13:00 – 17:00 uur + mogelijkheid tot roeien |
Donderdag 22 augustus | Open borrel @Nereus | |
Vrijdag 23 augustus | Roeiclinic + lunch | Inschrijfmoment tussen 13:00 – 17:00 uur + mogelijkheid tot roeien |
Dinsdag 27 augustus | Nereus Feest @TBA | |
Woensdag 28 augustus | Inschrijfmoment tussen 13:00 – 17:00 uur + mogelijkheid tot roeien | BBQ |
Donderdag 29 augustus | Juniorendag + Inschrijfmoment tussen 13:00 – 17:00 uur | Slotfeest @Nereus |
Maandag 2 september | Uitslag loting | |
Dinsdag 3 september | Start afroeiperiode |
Kom gezellig langs op één of meerdere van deze gezellige momenten en maak kennis met het Amsterdamse studentenleven!
Voor meer informatie, hou onze Instagram @lidwordenvannereus in de gaten!
Studentenwijzer
A.S.R. Nereus is ook te vinden op Studentenwegwijzer. Dit is onze pagina daar.
Afroeiperiode
LET OP: dit artikel was tot 12-07-2024 verouderd. Vanaf heden is het aangepast met alle juiste informatie voor de afroeiperiode 2024.
De zesweekse ‘Afroeiperiode’, georganiseerd door de Afroeicommissie, vormt de aftrap van uw Nereuscarrière. Nieuwe leden worden warm ontvangen door ervaren Nereïden. Tijdens de Afroeiperiode zult u als nieuw lid ingedeeld worden in een bootje, met bootgenoten van uw eigen geslacht. Uw ploeg zal begeleid en bijgestaan worden door een persoonlijk kader van Afroeicoaches. Uw coaches zullen u zo snel mogelijk leren roeien, en u de geneugten tonen van het studentenleven in Amsterdam. Wellicht zullen zij voor u ook een voorbeeldfunctie vervullen wat betreft uw verdere Nereuscarrière.
Voor een eerste kennismaking met uw aanstaande kameraden wordt u verwacht op de opening van de afroei op dinsdag 3 september 2024. Alhier wordt de toon gezet voor de rest van uw Afroeiperiode. In het begin worden er nog beleefde vragen gestameld; blozend wordt er verteld over kamers die met spoed gezocht worden, echter, naarmate de avond vordert en je coaches steeds vrolijker worden, wordt duidelijk waarom u aan de Afroeiperiode begonnen bent. De eerste afspraken om te gaan roeien worden gemaakt. De trainingen starten namelijk vanaf de volgende middag, op woensdag 4 september 2024.
Tijdens de Afroeiperiode is het de bedoeling dat u tijdens de twee trainingen per week zo goed mogelijk leert roeien, zodat u vervolgens de Tussenwedstrijden en de Slotwedstrijden kunt winnen. Winst bij deze wedstrijden betekent niet slechts het winnen van prijzen, maar ook eeuwige roem. Verder organiseren wij vele gelegenheden en evenementen, waaronder tweemaal per week een borrel, trainingen begeleid door wedstrijdroeiers en elke woensdagavond een outdoor training.
Na zes weken kunt u, vermits u tijdens de afroei heeft laten zien dat u gemotiveerd bent, het roeien eigen heeft gemaakt en heeft kunnen floreren op de borrel, lid worden van de A.S.R. Nereus. Vanaf dat moment zal uw Nereuscarrière pas echt van start gaan. Binnen de A.S.R. Nereus kunt u zich ontwikkelen op verschillende gebieden. Vind hieronder meer informatie over de mogelijkheden binnen Nereus na de Afroeiperiode.
Belangrijke data om alvast te noteren in uw agenda:
● 3 september (‘s avonds) Opening Afroeiperiode
● 21 tot 22 september Afroeikamp
● 28 september Tussenwedstrijden
● 12 oktober Slotwedstrijden
Meer informatie over de afroeiperiode? Stuur een email naar afroei@nereus.nl
Na de Afroei
Wedstrijdroeien
De ASR Nereus is, sinds de oprichting in 1885, een wedstrijdroeivereniging. Belangrijkste doel van Nereus is het bevorderen van en presteren in het raceroeien, met als missie verenigingsroeien op topniveau.
Voor Nereus gelden, binnen het wedstrijdroeien, twee doelen welke de vereniging nastreeft:
- Het scheppen van dusdanige randvoorwaarden waarbinnen het als (beginnend) roeier mogelijk wordt de top te halen.Nereus moet de juiste randvoorwaarden scheppen zodat het gehele roeierspotentieel op een hoger niveau komt. Het kader voor wedstrijdroeien en het leveren van een topprestatie moet zo optimaal mogelijk zijn.
Randvoorwaarden zijn onder andere coaching, materiaal, trainingsfaciliteiten, financiële ondersteuning en medische begeleiding. - Het vormen van Nereusploegen stimuleren die vooraan varen op toonaangevende wedstrijden.Voor toonaangevende nationale en internationale wedstrijden worden waar mogelijk Nereus ploegen geformeerd. Aankomende en gearriveerde roeiers worden gestimuleerd op belangrijke wedstrijden in Nereus ploegen te starten. Bedoelde wedstrijden zijn onder andere: Heineken, Head en Varsity, kampioenschappen, Henley, Boston en Luzern.
Nereus streeft er uiteindelijk naar zo veel mogelijk goede roeiers naar de top te brengen en zelf ploegen te formeren op het niveau:
- De weg naar de nationale top (development ploegen)
- Vlak onder de nationale top
- Incidenteel een nationale topploeg
Hoe combineer je wedstrijdroeien met je studie?
Wedstrijdroeiers halen over het algemeen betere studieresultaten dan hun niet sportende studiegenootjes. Regelmaat, discipline en fitheid blijken een positief effect te hebben op je studie. Mocht je willen weten hoe al je voorgangsters hun studie hebben gecombineerd met roeien, trek dan eens een wedstrijdroeister of coach aan de mouw.
Twijfel je nog of je moet gaan wedstrijdroeien? Probeer het gewoon, wie weet is het iets voor jou en heb je de tijd van je leven!
Ioe Hikemelaya!
Sturen
Beste toekomstige stuur,
Namens Nereus Stuurlieden Genootschap Pontios willen we je welkom heten bij de Stuurselectie. Mocht jij interesse hebben, lees dan de volgende informatie goed door. Zo krijg je een idee hoe de stuurselectie er uit zal gaan zien.
Landtrainingen
Het wordt door ons sterk aanbevolen om de landtrainingen (ergometertraining en outdoor) mee te trainen met de desbetreffende sectie. Op die manier leer je niet alleen meer over roeien maar leer je ook de coaches en de potentiële wedstrijdroei(st)ers kennen.
Dames
Voor de dames geldt dat zij mee zullen trainen bij de Eerstejaars Dames. De dames lopen op dinsdag outdoor en zitten donderdag op de ergo.
Heren
De heren zullen trainen met Eerstejaars Heeren, waar in het begin van de selectie nog geen onderscheid wordt gemaakt in licht en zwaar. De heren stappen op maandagavond op de ergometer en lopen op donderdag de outdoor.
Opgeven voor de ergometertraining kan elke week, maar dit zullen de wedstrijdcoaches ook aan jullie melden via de mail of na een training. Probeer overal zoveel mogelijk bij te zijn!
Boottrainingen
Naast de landtrainingen zal er in het weekend worden geroeid, uiteindelijk zowel op zaterdag als zondag. In het eerste weekend van de selectie roeien jullie nog mee omdat je dan meer over de roeihaal zelf leert. Het kan zo zijn dat de coaches jullie ook verzoeken om in het eerste weekend al een keertje te sturen.
Sturen
Vanaf het tweede/derde weekend van de selectie zal je niet meer mee roeien, maar zal je ongeveer twee keer per weekend sturen. De trainingen zullen we in overleg met alle stuurtjes inplannen op basis van ieders beschikbaarheid. Tijdens de trainingen in het weekend zullen wij zoveel mogelijk proberen om jullie te coachen op Nereus en vanaf de kant.
De masterclass
Een belangrijk onderdeel van de stuurselectie is de masterclass. Vanaf half oktober wordt vijf weken lang iedere woensdagavond op Nereus een masterclass gegeven over sturen. Elke week zal in het teken staan van een ander onderwerp. Dit om je voor te bereiden op de trainingen in het weekend en om jou als stuur alvast een voorsprong te kunnen geven op de roeiers. Je kan onder andere presentaties verwachten van ouderejaars stuurtjes en wedstrijdroeiers. Tijdens deze masterclasses wordt gevraagd naar je beschikbaarheid voor het komende weekend, zodat op basis daarvan een indeling kan worden gemaakt. De indeling ontvang je zo snel mogelijk per mail
We hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er toch nog onduidelijkheden of vragen zijn, dan horen wij dat uiteraard graag. Je kunt ons altijd aanspreken, mailen of bellen.
Lijkt het sturen je leuk of wil je meer informatie? Meld je aan voor de stuurselectie via stuur@nereus.nl
Eerstejaars competitie
Wanneer je er na de afroeiperiode voor kiest om te gaan competitieroeien heb je als eerstejaars twee mogelijkheden:
Roeien in de compovloot
Alle eerstejaars hebben de mogelijkheid om mee te doen met de competitieselectie. Meer informatie hierover staat onder het kopje ‘selecties’. Eind januari eindigt de selectie en worden de bootjes gevormd. Met uw boot bepaalt u zelf hoeveel er getraind gaat worden. De competitiecommissie zorgt ervoor dat elk bootje voorzien wordt van enthousiaste coaches. Het grootste deel van de bootjes doet mee aan de wedstrijden die onderdeel zijn van de NOOC C4+ Competitie. De beste heren- en damesploegen strijden dit jaar in een nieuwe bokaal, de Top C4+ Bokaal. Hiernaast is het mogelijk om uw ploeg in te schrijven voor losse wedstrijden. De Competitiecommissie zorgt daarnaast ook voor vele andere mooie activiteiten. Denk daarbij aan verschillende diners, het compokamp, themaborrels & jaarsfeest, de onderlinge bokaal en nog veel andere verrassende activiteiten gedurende het gehele jaar. Kortom, zorg dat je in de Compovloot komt!
Roeien in de toervloot
Wanneer u uitgeselecteerd bent voor de competitievloot heeft u de mogelijkheid om zich bij de toervloot te voegen. Samen met andere uitgeselecteerden kunt u een bootje vormen en kunt u in samenwerking met de Competitiecommissie op zoek naar een coachkader. Wanneer u in de toervloot bent beland, kunt u niet deelnemen aan de Top C4+ Bokaal of de NOOC C4+ Competitie. Wel kunt u zich dit jaar voor het eerst als toervlootploeg inschrijven voor de Sprintbokaal in een C4+, een bokaal die kortere wedstrijden bevat dan de reguliere NOOC C4+ Competitie. In het verleden is gebleken dat om een jaar als toervlootboot tot een succes te maken, veel inzet en eigen initiatief van u gevraagd wordt. Streef er daarom tijdens de selectie naar om u bij de competitievloot te voegen.
Ouderejaars Competitie
Clubacht
De meest fanatieke ouderejaarsploeg is de Clubacht, welke ongeveer vijf maal per week traint. Wanneer u in de Clubacht wilt roeien, zult u zich moeten inschrijven voor de wedstrijdselectie. Als u hier uitgeselecteerd wordt, stroomt u vanzelf in bij de Clubachtselectie. Tijdens deze selectie zult u fit worden door middel van hardlopen, ergometeren, krachttrainen en de eerste stappen richting correcte roeihalen maken. Als de selectie rond is zal er steeds meer in de boot getraind gaan worden. In de Clubacht wordt het roeien serieus genomen en wordt er hard getraind, maar blijft er genoeg ruimte over voor onder andere borrels, diners en feesten. Aan het eind van het jaar heeft u een hechte band met uw ploeg, zowel op het water als ernaast en heeft u hopelijk de Kruithuisbokaal in handen.
Tweedejaars Gladde Vier+
Als u als tweedejaars afvalt bij de Clubachtselectie komt u terecht in de selectie van de Gladde Vier. De Gladde Vier is tevens een nummer waarin een aantal maal per week getraind wordt en u daarnaast genoeg tijd heeft om aanwezig te zijn bij de borrels en feesten. Het roeien in een Gladde Vier zal een stuk uitdagender zijn dan het roeien in een C4+ en gaat ook vele malen harder. Het streven van Gladde Vier is het winnen van de Vlietbokaal.
Derdejaars of ouderejaars Gladde Vier+
Als derdejaars of ouder bestaat de mogelijkheid om te roeien in de Gladde Vier. Dit is op andere basis dan de tweedejaars Gladde Vier. U dient zelf een plan in te dienen bij de Competitiecommissaris, waarin u duidelijk aangeeft wie uw coaches zijn, hoe vaak u ongeveer wilt gaan trainen en welke wedstrijden u wilt gaan starten.
Scullsectie
Na u eerstejaar kunt u ervoor kiezen om het boordroeien te verruilen voor het scullen. U kunt hier kiezen om alleen te gaan skiffen, dubbeltweeën en (wanneer er een boot beschikbaar is) te dubbelvieren. Voor elk van deze velden bestaat er een bokaal waar u aan kunt deelnemen. Het scullen is na uw eerste jaar weer een nieuwe uitdaging, waar u op een andere manier leert roeien. Bij het scullen kunt u in uw eentje roeien, maar ook zelf een ploeg samenstellen. In samenwerking met de Competitiecommissie zal er een gepast coachkader gezocht worden.Go to top
Overige uitdagingen
Ringvaartregatta
De Delftse roeivereniging Laga organiseert elk jaar in mei de Ringvaartregatta. Dit is een wedstrijd over 100 kilometer, die bedoeld is voor tweede- en ouderejaars. Er wordt gestart in allerlei boottypes. Om op een enigszins comfortabele manier te kunnen deelnemen aan de Ringvaartregatta is een langdurige periode van training vereist. U dient daarom voortijdig een plan te trekken en uw deelname te bespreken met de Commissaris Competitie.
Vogalonga
Bent u tweede- of ouderejaars, dan kunt u meedoen aan de Vogalonga. De Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op Pinksterzondag wordt gehouden in Venetië. De roeiwedstrijd over het Canal Grande is een protest tegen de vele vervuilende motorvaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren. Dit jaar is het nog twijfelachtig of de boten van Nereus deel kunnen nemen aan de Vogalonga, omdat het tegelijk valt met een andere (verplichte) wedstrijd.
De competitiecommissie organiseert veel activiteiten voor eerstejaars competitieroeiers. De competitiecommissaris kun je altijd mailen voor vragen over eerste- of ouderejaars competitieroeien.