MARK EMKE: NIEUWE COACH ZWARE MANNEN



Nadat afgelopen seizoen Vincent van der Want zich als profcoach heeft gebonden aan Nereus, heeft Nereus nog een grote naam uit de roeiwereld weten te strikken. Mark Emke sluit aan als profcoach bij de mannen sectie der A.S.R. Nereus. 

Zelf heeft Mark deelgenomen aan de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles, waar hij startte in de dubbelvier. Na het beëindigen van zijn eigen roeicarrière keerde Mark later terug langs de kant. Hij is coach geweest bij de Roeibond, waar hij een lange periode actief is geweest. In 2004 coachte hij de Holland Acht naar een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Athene. In 2008 besloot Mark te stoppen als coach bij de Roeibond, maar dat was niet van lange duur. In 2013 keerde hij terug bij de KNRB als hoofdcoach van de mannen. Na een aantal succesvolle jaren kwam er een definitief einde aan deze carrière in 2021.

Na deze hoeveelheid aan ervaringen, is Nereus enorm enthousiast om Mark als onderdeel van het coachteam te beschouwen. Aan hem de taak om de middengroep- en ouderejaars mannen sectie naar een nog hoger niveau te tillen.

Leave a comment

DutchEnglish