IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Medaille regen op WK Linz

23 augustus 2019 14:12 | Judith de Wilde | gewijzigd: 2 september 2019 13:39 | Brinio Claerbout

Eenmaal goud, viermaal zilver en tweemaal brons voor de Nederlandse equipe. Tone Wieten, Abe Wiersma en Dirk Uittenbogaard wereldkampioen!!

Zowel de Nederlandse equipe in het algemeen, als Nereus in het bijzonder, kunnen vol trots terugkijken op een zeer succesvol WK in Linz afgelopen week. Naast veel medailles zijn ook een hoop Olympische Kwalificatie plaatsen binnen geroeid voor volgend jaar in Tokyo.

De gedoodverfde wereldkampioenen in de M4x wisten het hoofd koel te houden en voeren zaterdag met ongelofelijk machtsvertoon naar de eerste plaats. De Italianen en Polen leken geen schijn van kans te hebben tegen de dubbelvier met Nereïden Tone Wieten, Abe Wiersma & Dirk Uittenbogaard met slagman Koen Metsemakers (Phocas). Een fantastische prestatie, die veel goeds beloofd voor de Olympische Spelen volgend jaar.

De zaterdag bleek vol te zitten met nog een boel eremetaal. Zo is onder andere zilver behaald door Olympische kampioene Ilse Paulis in de LW2x, die als een diesel door het veld schoof, en uiteindelijk alleen nog Nieuw-Zeeland nog voor zich had te dulden.

Ook zilver voor de rappe 4- met Nereus slagvrouw Veronique Meester. Een nipte overwinning van de Australische ploeg, die er met het goud vandoor ging, wakkert de gretigheid van de Nederlandse ploeg nog verder aan. Een ticket voor de Olympische Spelen is binnen, een goede uitgangspositie ook!

De zaterdag had nog meer in petto: de W4x met daarin Olivia van Rooijen op boeg bleef traditiegetrouw de gehele race stuivertje wisselen met de Polen. De Chinezen waren er toen al vandoor. Resultaat: een prachtige bronzen overwinning voor de ploeg die niet geheel zonder blessureleed aan de start van het WK verscheen.

Op zondag moest de Holland Acht het nog waarmaken, en dat deden ze: op slechts een haar achter de befaamde Duitse Acht pakte Nederland de overwinning. Zilver dus voor Nereiden Robert Lücken op slag, Bram Schwarz en Ruben Knab!

Er zijn ook Nereïden die niet op het podium belandden, maar desalniettemin een fantastische prestatie hebben geleverd. Zo heeft de M4- met slagman Nelson Ritsema en Vincent van der Want op boeg, die een oneindige selectie procedure achter de rug heeft, verassend goed te presteren door hun B finale te winnen, en zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen!

Ook Martine Veldhuis viel op in haar skiff. De lichte dame van Nereus wist de A finale te behalen, wat een uitzonderlijk knappe prestatie is voor de relatief jonge skiffeuse en tevens reserve van de LW2x met daarin Ilse Paulis. Ook voor Veldhuis lonkt Tokyo!

Wie net buiten de kwalificatie eisen vielen zijn de Dames Acht, de W2- en de M2-.

Zie hier een overzicht van de prestaties, uiteraard ook van de niet-Nereïden!

LW1x Martine Veldhuis (Nereus) 6e plek (A finale)
W2- Kirsten Wielaard (Nereus) met Hermijntje Drenth 19e plek (D finale)
M2- Michiel Mantel met Freek Robbers (Nereus) 18e plek (C finale)
LW2x Ilse Paulis (Nereus) met Marieke Keijser ZILVER Olympische Kwalificatie
M4- Nelson Ritsema (Nereus), Jan van der Bij, Boudewijn Roell en Vincent van der Want(Nereus) 7e plek (B finale) Olympische Kwalificatie
W4- Veronique Meester (Nereus) met Ymkje Clevering, Karolien Florijn en Ellen Hogerwerf ZILVER Olympische Kwalificatie
M4x Koen Metsemakers, Tone Wieten (Nereus), Abe Wiersma (Nereus) en Dirk Uittenbogaard (Nereus) GOUD Olympische Kwalificatie
W4x Nicole Beukers, Sophie Souwer, Inge Janssen en Olivia van Rooijen (Nereus) BRONS Olympische Kwalificatie
W8+ Monica Lanz, Lies Rustenburg, Mieke Wilms, Aletta Jorritsma (Nereus), Jose van Veen, Lisanne Brandsma, Marloes Oldenburg, Elsbeth Beeres en stuurvrouw Dieuwke Fetter (Nereus) 9e plek (B finale)
M8+ Robert Lucken (Nereus), Bjorn van den Ende, Bram Schwarz (Nereus), Maarten Hurkmans, Simon van Dorp, Jasper Tissen, Ruben Knab (Nereus), Mechiel Versluis en stuurvrouw Aranka Kops ZILVER Olympische Kwalificatie


M2x Amos Keijser en Niki van Sprang 7e plek (B finale) Olympische Kwalificatie
W1x Laila Youssifou 8e plek (B finale) Olympische Kwalificatie
M1x Stef Broenink 5e plek (A finale) Olympische Kwalificatie
W2x Roos de Jong en Lisa Scheenaard BRONS Olympische Kwalificatie
LM4x Bart Lukkes, Ward van Zeijl, David Kampman, Damion Eigenberg ZILVER Olympische Kwalificatie


Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »