IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

NK Indoor Roeien

10 december 2018 13:34 | Judith de Wilde | gewijzigd: 10 december 2018 13:34 | Judith de Wilde

Afgelopen zaterdag heeft in de Sporthallen Zuid het befaamde NKIR plaatsgevonden. Hoewel de wedstrijd bekendstaat om haar grote aantal verliezers, was er dit jaar ook zeker succes voor de ASR Nereus!

De spannende en lange dag leverde in totaal vijfmaal blik voor de ASR Nereus.

Zo wist onder meer Ilse Paulis het Lichte Dames Elite veld te winnen, en veegde Yumiko van Diest het Lichte Dames Gevorderde veld aan. Yumiko trapte een persoonlijk én veldrecord met een tijd van 07,15.7. Om aan te geven hoe hard dat is: het oude record, daterend uit 2017, heeft Yumiko met bijna 10 (!) seconden verbeterd.

Het zware mannen succes was afkomstig van nieuwkomer Jacob Barker. Jacob is dit jaar aangekomen op Nereus en roeit mee in de middengroep. En dus met succes! Met een tijd van 06,05.8 wist Jacob iedereen te snel af te zijn in het Heren Gevorderde veld. De snelste Nereïd van de dag was hij echter niet, dat was Tom Plusjé. Tom eindigde op een knappe derde plaats in het Heren Elite veld en was net iets sneller dan Jacob. Tom trapte met een zeer constante race 06,04.4.

De snelste Nereïde van de dag was Olivia van Rooijen. In het Dames Elite veld wist zij een tijd neer te zetten van 06,50.2. Maartje Ziegler viel, als tweedejaars, op in het Dames Gevorderde veld met een zeer rappe tijd van 07,06.8.

World-Cup-Golden-Cox Dieuwke Fetter debuteerde op de NKIR met een spetterende race in het Lichte Dames Veteranen veld. Na afloop besloot zij voorlopig haar riemen weer in de wilgen te hangen en te focussen op haar stuur carrière.

De dag besloot met de Eerstejaarsploegen. Kers op de taart was het optreden van eerstejaars zwaar. Het gevecht om de overwinning van Laga hield zo’n 1950 meter aan. Pas in de laatste 50 meter werd het gat tussen beide ploegen meer dan 1 meter, namelijk 2 meter. De bloedstollende race resulteerde in uitgeputte jongens, een losgeslagen publiek en een verbetering van het oude EJZ record met ruime 3,8 seconden. Eindtijd: 6,23,9. Wat een race!

Ook was er succes voor de lichte pikken: blik voor de lichte vier!

De eerstejaars lichte mannen acht eindigde op een vierde plaats, eerstejaars dames op de zevende plek, en de lichte dames op een zesde plek.

Reacties (1)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »