IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

ZRB

1 juni 2018 09:59 | Charlotte de Groot | gewijzigd: 5 juni 2018 12:14 | Charlotte de Groot

Viermaal blik tijdens ZRB in Tilburg!

Hoewel er zaterdag maar weinig ploegen van start gingen in Tilburg, was er aan het eind van de dag nog een mooie overwinning van de HE8+. In een tijd van 5:47,41 kwam de acht, die in Henley van start zal gaan in de Temple Challenge Cup, als eerste over de finish. De lichte development dames maakte het nog erg spannend en wisten helaas net als tweede over de finish te komen.

Zondag waren de klassement velden aan de beurt. De Eerstejaars Dames Acht roeiden met een snoek in de time-trial naar een 4de plek en wisten zich daarbij gelukkig ternauwernood te plaatsen voor de halve-finales. In de halve-finale was het direct een strijd tegen klassementsleider Gyas, na een goede start wisten ze het verschil groot genoeg te houden tot op de finishlijn en waren ze verzekerd van een finale plek. In de finale bood Aegir, tweede in het klassement, goed tegenstand, maar de dames, voorgeslagen door Maartje Ziegler, waren gebrand om ook deze wedstrijd te winnen. Dit resulteerde in het eerste klassementsblik voor de Eerstejaars Dames!

De Eerstejaars Zware mannen roeiden vanaf de time-trial fier aan kop en roeiden net als tijdens de westelijke regatta naar de winst. Dit betekent ook dat ze voor het klassement goede zaken hebben gedaan, ze staan nu nog steviger op de eerste plek. De Development Mannen Vier-zonder lieten in het weekend zien dat er zeker weer rekening met hen gehouden moet worden. Na een degelijke time-trial roeiden ze in de halve finale tegen Gyas naar de winst. In de finale moesten ze helaas hun meerdere erkennen aan Aegir, ze worden tweede op de ZRB en pakken 8 punten voor het klassement. Bij de lichte mannen werd helaas tegen de klassementsleiders van Njord geloot, in de B-finale wonnen ze wel van Proteus waardoor ze naar een derde plek roeiden.
De Development Dames Vier-zonder roeiden net de rest van het seizoen naar de winst! Zij zullen de rest van het seizoen ongeslagen willen afsluiten, met alleen de ARB en Holland Beker moet dat zeker mogelijk zijn!

Aankomend weekend zullen er 19 ploegen van start gaan in Tilburg tijdens de ZRB.
Komend weekend vindt de ZRB plaats in Tilburg. De wedstrijd is in een aantal opzichten anders dan andere wedstrijden. Zo worden de klassementswedstrijden gevaren via een timetrial en hierna één tegen één. De overige velden worden in plaats van 6 ploegen met 4 ploegen boord aan boord gevaren. De wedstrijden worden gevaren bij Vidar en TOR, gelegen naast het safaripark Beekse Bergen, in Tilburg.

Website
Loting
Uitslagen

Ploegen:

Naam Veld Uitslag
Simon Maas HG 1x 11de
Merijn van der Lande HG 1x 12de
Niels Euser HDev 4- 2de
Boris Mulder HEj 8+ BLIK
Maciek Mika LHG 1x 9de
Thomas Start LHDev 4- 3de
Rorik de Boer LHEj 8+ 8ste
Floor Davids DDev 4- BLIK
Maartje Ziegler DEj 8+ BLIK
Eva van Hilten LDDev 2x 8ste
Babette den Houting LDEj 4* 8ste
Koen van den Herik HE 8+ BLIK
Quintes Poortvliet HG 4+ niet gestart
Simon Maas HB 1x 2de in vw
Maciek Mika LHB 1x 3de
Eva van Hilten LDGb 2x 2de
Babette den Houting LDB 4* 4de

Reacties (1)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »