IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

46th Heineken Roeivierkamp

5 maart 2018 19:57 | Charlotte de Groot | gewijzigd: 21 maart 2018 10:18 | Charlotte de Groot

De 46ste editie van de Heineken Roeivierkamp levert 6 blikken op voor Nereus.

Na een spannende week, met tot woensdag avond nog ijs op de Amstel, is het de organisatie van de Heineken Roeivierkamp weer gelukt om er een prachtige editie van de maken. Met meer buitenlandse ploegen dan ooit tevoren en de goede sfeer in en om het water kunnen we wel stellen dat ook de 46ste editie meer dat geslaagd is geweest.

Bij het eerstejaars roeien waren de rollen bij de mannen omgedraaid ten opzichte van de winterwedstrijden. De lichte mannen kwamen op zondag nog goed terug met twee 4de plekken op de 5000 en de 750 meter en wisten de 5de plek veilig te stellen in het eindklassement. De eerstejaars zware mannen hebben zich knap gerevancheerd na de winterwedstrijden. Na zaterdag stonden ze al met ruime punten voor door winst op de 2500 en de 250 meter, zondag werd de 5000 meter net niet gewonnen maar de slotafstand werd dit ruimschoots goedgemaakt door met bijna 3 seconden voor het veld uit te roeien en wonnen op de slotafstand. Winst voor de Eerstejaars Zware Mannen!

Bij de eerstejaars zware dames was het vooral een gevecht onder de verenigingen uit het Noorden. De dames werden na een stabiel weekend 4de op de H4K. Ook bij de lichte dames was er helaas ook het hele weekend geen zicht op winst, maar zagen zichzelf na een weekend roeien terug op plek 5 in het eindklassement.

Waar vooral veel spektakel te zien was dit weekend waren de middengroep en ouderejaars velden. De middengroep 2de divisie velden werden bij zowel de mannen als de vrouwen gewonnen. De dames wisten het nog erg spannend te maken door zaterdag alleen de 250 te winnen en op zondag de 5000 meter de tegenstander nipt voor te laten. Tijdens de 750 meter werd orde op zaken gesteld en werd en met een goede race laten zien dat ook de middengroep dames de beste is op de Heineken Roeivierkamp. De mannen maakte het door een iets mindere 250 nog even spannend, maar na een erg goede 5000 meter waren ze ook op de slotafstand onoverwinnelijk. De tweede mannen acht werd 16de in groot veld van 35 deelnemers.
De lichte dames tweede divisie werd na een goed weekend niet gewonnen door de combinatie ploeg met Vidar. Zij kunnen zeker tevreden terug kijken op een goed weekend. Ook de tweede 2de divisie lichte mannen acht van Nereus in combinatie met Theta roeiden een goed weekend maar wisten niet van de Lichte Oude Acht van Nereus te winnen.

In de strijd om de Oude Achten was het een Nereus onderonsje. Zowel bij de Vrouwen, Lichte Mannen en de Zware Mannen werd er met overmacht gewonnen van de rest van Nederland. Bij de mannen leek het aan het begin van het weekend nog spannend te worden door een goede Italiaanse acht, maar zelfs vanuit buiten Nederland weten ze nog niet van de de Oude acht te winnen. Na een prachtig gevecht op de 750 meter en een tactische start van stuurvrouw Dieuwke Fetter werd er onder de 2:00 geroeid en de winst zeker gesteld. Mede door deze snelle tijd werd er een nieuw puntenrecord behaald.

Bij de vrouwen en de lichte mannen achten was het geen moment spannend dit weekend, beide achten wisten alle vier de afstanden ruim te winnen en konden aan het eind van het weekend hun overwinning vieren met een biertje. De lichte mannen roeiden naar een nieuw puntenrecord en bij de vrouwen werd een nieuw record op de 2500 meter neergezet.
De lichte ouderejaars dames roeiden mee in het zware dubbelvieren veld, ze wisten zich nog niet te meten met de de Great Four die was overgevlogen vanuit verschillende plekken uit de wereld, maar roeiden na een goed weekend naar de 3de plek.

Op 10 en 11 maart zal de 46ste editie van de Heineken Roeivierkamp plaatsvinden.

De officiële opening van het roeiseizoen staat dan eindelijk voor de deur. Vanaf 1973 organiseert Nereus de Heineken Roeivierkamp waarbij er vier afstanden verroeid worden: 250 m, 750 m, 2.5 km en 5 km. De uiteindelijke score wordt berekend door alle geroeide tijden terug te rekenen naar 250 m tijden en uiteindelijk wint de ploeg met de laagste overall score. Op zaterdag worden de 2.5 km en aansluitend de 250 m sprint geroeid. Op zondag zal in de ochtend de 5 km plaatsvinden en de vierkamp zal afsluiten met de 750 meter waarbij de ploegen boord aan boord kunnen uitmaken wie er met het blik naar huis gaat.

Nereus in de media:
NLroei
Roeien.nl

Overige links:
Website organisatie
Inschrijvingen/ Loting
Promo filmpje
Weather report
Tijdschema
Webshop

Startende ploegen:

Veld Naam Uitslag
H1eDiv 8+ Freek Robbers BLIK
LH1eDiv 8+ Pieter van den Brink BLIK
H2eDiv 8+ Jeroen Walchenbach BLIK
H2eDiv 8+ Joost van Lonkhuyzen 16de
LH2eDiv 8+ Maciek Mika (Combi Theta/Nereus/Okeanos) 3de
HEj 8+ Jan Boon BLIK
LHEj 8+ Nando Schröder 5de
D1eDiv 8+ Karien Robbers BLIK
D2eDiv 8+ Anne-Eva Petersen BLIK
DEj 8+ Marjolein Scholtens 4de
D1eDiv 4* Martine Veldhuis 3de
D1eDiv 4* Kyra Rikhof (Combi Vidar/ Nereus) -
LD2eDiv 4* Eva van Hilten 2de
LDEj 4* Babette den Houting 5de
DCl 8+ Gijsje Stoopman 3de
HCl 8+ Thomas Vreeburg 5de

Reacties (0)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »