IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Floor Reukers beoogd f.t. Quaestor II

29 mei 2017 12:33 | Suzanne Sweers | gewijzigd: 29 mei 2017 12:33 | Suzanne Sweers

Floor Reukers heeft toegezegd zitting te nemen in het bestuur 2017-2018 als Quaestor II.

Op zaterdag 20 mei ging Floor Reukers nietsvermoedend eten met de E.T. en H.T. QII. Een hapje en een drankje bij Amstelhaven, gewoon even bijpraten. Floor kwam die avond als laatste aanlopen (niet geheel ongepland) en kon zo plaatsnemen op een stoel met haar rug richting het water. Vanwege een strak tijdschema was haar eten al besteld, hoewel dat zeer ongebruikelijk is, gingen er bij haar nog geen lampjes branden.

Na even over koetjes en kalfjes gepraat te hebben nam het gesprek al vrij snel een bijzondere wending. Floor vroeg zich af wanneer de nieuwe QII gevraagd zou worden, ze wilde dan wel graag een biertje komen doen. Op het antwoord dat het aanstaande dinsdag zou gaan gebeuren pakte ze gelijk haar agenda erbij. Het bestuur kwam op dat moment net achterlangs varen, perfecte timing. Al wijzend naar haar ‘lege dinsdagavond én woensdagochtend’ werd ze totaal onverwachts geblinddoekt. Toch vanavond dus.

De tocht vervolgde zich op het water, richting de eerste brouwerij van bierconcern Heineken. Daar aangekomen werd Floor naar binnen begeleid, om een aantal verdiepingen hoger zich naar de Brouwerskamer te begeven. Van oudsher de vergaderruimte van Freddy Heineken, en tevens de ruimte waar op dit moment de oude, handgeschreven boekhouding van Heineken te vinden is. Er had dan ook geen mooiere plek kunnen zijn waar Floor de vraag gesteld kon worden om zitting te nemen in het bestuur ’17-’18. Het enige juiste antwoord gaf ze zonder te twijfelen; ‘JA’.

Floor Reukers kwam aan in 2013 en leerde haar eerste roeihalen maken bij Damesch I 2014, wat resulteerde in het behalen van de bokaal. Het jaar daarop besloot ze het roeien even te laten voor wat het was, en nam zitting in de Sociëteitscommissie als keukencommissaris. Hierna besloot ze het roeien weer op te pakken, om vervolgens deel uit te mogen maken van EJD ’16. Op dit moment coacht ze de Heeren Clubacht.

Reacties (5)

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »